Shopping

Idag åkte vi in till NK och shoppade. Jag hittade en jätte fin rosa mössa, violetta mocka vantar med fårskinsull innuti och en ubermysig kaninpäls jacka.

Ångående päls: Om man ska vara "djuraktivist" så tycker jag inte ni kan ha en skinnväska/skinnjackor/skinnskor/skinnplånböcker/läderalmenackor/dunjackor då allt detta är dött djur. Jag tycker det är hemskt att det finns vissa djur mördande koncentrationsläger för djur där det sker tortyr på djuren. Men man får helt enkelt hoppas att mina kaniner på min jacka var 2 lyckliga kaniner som levde ett friskt och hälsosamt liv i Norrland som sedan blev överkörda på en motorväg när de skulle skutta över till en annan del av skogen.


6000:-

550:-

200:-

Glöm inte att jag finns HÄR!

25 kommentarer
 • Bilder säger ibland mer än tusen ord.

  Dessa bilder kommer från Tyskland, Italien, Österrike, Tjeckien, Slovakien och Ungern.

  http://www.youtube.com/watch?v=E-AZwz9yn10

  Johan 2009-01-08 16:24:13
  Svara
  • Oj oj oj. Att det faktiskt finns folk som funderar att "Ta reda på" om pälsen förhoppningsvis kommer från ett djur som har självdött. Jag hoppas ni inser att INGA djur som självdör används till päls. Det skulle antagligen räknas som alltför ohygieniskt.

   Djur som föds upp till päls dödas heller inte på samma sätt som djur som bli skinnskor och liknande. I länder med djurskyddslagar kanske djuret får gasas ihjäl innan de drar av pälsen (så att pälsen inte skadas som den gör om man ex skjuter djuret), men i många asiatiska länder är det absolut inte ovanligt att detta sker medan de lever.

   Sen håller jag med om att dun är förfärligt. Och man bör undvika skinn så långt det går. Hoppas bara att folk inser att det aldrig är försent att börja bojkotta skinnvaror! Även om man redan äger plagg från djur kan man ju sluta köpa ännu flera, eller hur?

   Jaja. Jag kan prata i evigheter om det här, är mest fascinerad över hur folk resonerar.
   Tove 2008-12-03 21:39:33
   Svara
   • Men "mogi". Försök inte ge dig in i den här debatten om du för det första inte ens kan stava till djurrättsaktivist och för det andra inte är påläst. Du gör bara ett korkat och omedvetet intryck.

    För övrigt:


    "Större delen av den svenskproducerade pälsen går på export, medan den päls som säljs i Sverige i sin tur är importerad. Importen sker främst från Asien"

    Chansen är stor att du går klädd i päls från "koncentrationsläger", och därmed finansierar dem.

    lou 2008-12-03 14:09:11
    Svara
    Visa alla kommentarer

    Tack, din kommentar publiceras när den godkänts av en redaktör.