En industri som mördar


Hoppas du mår bra när du röker dina ciggaretter…


”Hundreds of thousands of children worldwide are tought to be working full-time on tobacco farms, suffering from toxic levels of nicotine exposure and abusive labor conditions.

In Malawi alone there are an estimated 78,000 boys and girls employed in tobacco harvesting. On average they earn 17 cents for a 12-hour day of back-breaking, bare-handed work, according to a recent report from Plan International.

Handling burley tobacco leaves without gloves, in unwashed clothes and rarely bathing, these children can absorb the same amount of nicotine in one day of harvesting that they would from smoking 50 cigarettes.”Artikel från BBC.

 

Jag förstår inte hur man kan vara så ignorant och säga att rökning inte skadar vår värld och omgivning, oskyldiga barn dör för att ni ska få puffa på era cancerpinnar! Har fått några kommentarer senaste dygnet att jag skadar samhället genom att köpa en väska för 100 000 kr. I svåra ekonomiska tider som dessa där folk är rädda för att spendera så är det bra att det finns kvar människor som spenderar, håller igång marknaden så gott det går! Det skapar arbetstillfällen!

Något jag avskyr med tobaccoindustrin är att de tjänar pengar på att ge människor dålig hälsa, cancer, död, förgiftning av omgivningen, nedsmutsningen av vår miljö och sist men inte minst. Små barn, så unga som 5 år står och plockar nikotin med oskyddade händer, de får i sig gift genom huden på daglig basis som om de rökte 50 ciggaretter! Barnen jobbar i princip gratis, slaverivillkor skulle man kunna säga att de går under. Jag kommer aldrig i mitt liv förstå människor som röker, alla får göra sina egna val. Man när de valen påverkar och skadar oskyldiga människor, det är då jag reagerar! Tänker börja involvera mig mer i detta, står inte ut med faktumet att barn dör för att människor runt om i världen ska få sina cancerpinnar!

68 kommentarer
 • Frida : tack !

  Beatrice 2011-11-11 21:34:59
  Svara
  • @Beatrice
   Haha, jag dör..du borde få pris för skönaste kommentar i detta komentarsfält. haha!

   Frida 2011-11-09 15:16:49
   Svara
   • @klaes
    hahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahhhahahahahahahahahahahahhahahahahaha, kunde skrattat längre men blev lite trött i fingrarna!
    Jag jämnför inte djur med människor. Men det jag menar är att det är dubbelmoral. För alla pälsar hon bär är från djur som blir torterade (oftats) till döds pga att hon ska få en en fin pälskappa i vinter. Sen så tycker jag djur är lika mycket värda som människor!
    @AnnaMBee Bra!!!

    gabrielle 2011-11-09 02:33:49 gabrielleandreasson.blogg.se
    Svara
    Visa alla kommentarer

    Tack, din kommentar publiceras när den godkänts av en redaktör.