Create your dream closet: Tweed jacketsI love me a good tweed! In fact, I can’t get enough of tweeds! It is my favourite piece of clothing! I think that every closet should have a great pair of tweeds. These are the tweeds you need for all different tweed-occasions!

1. The neutral tweed: You should have a great tweed in a beige/creme color, perfect to match with a fun blouse with a great pattern or solid colored blouse or top. 

2. The timeless tweed: You should have a classic Ralph Lauren horse-back riding tweed, these tweeds are timeless, classic and amazing craftmanship!

3. The solid-color tweed: Taking it to the next level from the first 2 categories is to buy a solid colored tweed. A great way to dare to experiment with more color in your closet, you can brighten up any outfit with a fun solid colored tweed!

4. The statement tweed: A must (Especially for me) is to have some fun and buy a tweed that is creative and interesting (Like the one in the picture). MSGM do the interesting tweeds the best! A great tweed can truly be a piece of art!

Great brands to find tweeds: MSGM, Iro, Gerard Darel, By Zoe, By Malene Birger, DAY, Ralph Lauren, Massimo Dutti, Zara, Heartmade by Julie Fagerholt, J.Crew, Alice + Olivia.

Det bästa jag vet klädväg är som ni vet, tweeds! Jag kan verkligen inte få nog utav detta plagg och letar ständigt efter nya spännande tweeds att addera till min garderob! Här har ni min guide till de tweeds som bör infinna sig i era garderober!

1. Den neutrala tweeden: Alla bör ha en neutral tweed i en beige/creme färg, perfekt att matcha till en härligt mönstrad blus eller en enfärgad blus eller topp!

2. Den tidlösa tweeden: Alla bör ha en tidlös ryttar-tweed från Ralph Lauren, de är klassiker som aldrig går ur modet! Riktiga hantverk!

3. Den enfärgade tweeden: En enfärgad tweed i en härlig färg är ett måste för alla som vill börja jobba mer med att experimentera med färg i sin garderob. En härligt snygg enfärgad tweed möjliggör att leka en hel del!

4. The statement tweed: För mig är detta den bästa tweeden, the statement tweed! MSGM är mästare på att skapa otroliga statement tweeds (Som den på bilden här ovan!). Här möts färg, form samt material i en otrolig skapelse som tar dina outfits till en helt ny nivå! (Snarare till ett helt nytt solsystem..)

Bra märken för att köpa tweeds: MSGM, Iro, Gerard Darel, By Malene Birger, DAY, By Zoe, Ralph Lauren, Massimo Dutti, Zara, Heartmade by Julie Fagerholt, J.Crew, Alice + Olivia.

16 kommentarer
 • I looooove your tweed collection!

  Jenny @ Stuff I Love 2012-08-09 10:45:22 stuff-i-love.com
  Svara
  • Efter en googling ser jag att materialet ovan sim jag brukar kalla endast boucle kallas boucle tweed så där lärde jag mig något...:)

   Anna 2012-07-30 11:18:21
   Svara
   • Inspirerande blogg! Precis hittat den. Känns verkligen att du har ett genuint intresse för mode och kläder som man sällan ser i Sverige. Är hemma mammaledig nu och har sunkat till mig men känner mig nu inspirerad att ta itu med mig själv:) Funderar dock: Flera av jackorna ovan är i material som jag inte skulle beskriva som tweed

    Anna 2012-07-30 08:04:18
    Svara
    Visa alla kommentarer

    Tack, din kommentar publiceras när den godkänts av en redaktör.